Fabrika duhana Banjaluka počinje sa otpuštanjem radnika

Bez autora
Jan 16 2012

Jedan broj radnika u Fabrici duhana Banjaluka ostaće u naredom periodu bez posla.Za rukovodstvo fabrike to je, kako tvrde, logičan slijed zbog smanjenja proizvodnje u ovoj godini.Pozivajući se na tu činjenicu rukovodstvo nekada usješnog preduzeća u planu poslovanja dostavljenom Upravnom odboru navelo je da bi stoga za oko 25 radnika trebalo da se smanji sadašnji broj zaposlenih. U fabričkom sindikatu i među radnicima u opticaju je, međutim, broj od oko 60 radnika koji bi mogli ostati bez posla. I dalje optužuju vlasnika Fabrike duhana Nebojšu Antonića i rukovodstvo da vode, kako tvrde, jedinu „duhanaru“ u RS u propast. Za sindikat fabrike veliki problem predstavlja i to što se iz Vlade RS još niko nije oglasio na apele da se pomogne ovom preduzeću, smještenom na jednoj od najatraktivnijih gradskih lokacija. Vlada RS je pred kraj prošle godine najavljivala raskid ugovora o privatizaciji Fabrike duhana s firmom “Antonić trade” iz Laktaša, ali do toga nije došlo.

Fabrika duhana Banjaluka počinje sa otpuštanjem radnikaJedan broj radnika u Fabrici duhana Banjaluka ostaće u naredom periodu bez posla.Za rukovodstvo fabrike to je, kako tvrde, logičan slijed zbog smanjenja proizvodnje u ovoj godini.

Pozivajući se na tu činjenicu rukovodstvo nekada usješnog preduzeća u planu poslovanja dostavljenom Upravnom odboru navelo je da bi stoga za oko 25 radnika trebalo da se smanji sadašnji broj zaposlenih.

U fabričkom sindikatu i među radnicima u opticaju je, međutim, broj od oko 60 radnika koji bi mogli ostati bez posla.

I dalje optužuju vlasnika Fabrike duhana Nebojšu Antonića i rukovodstvo da vode, kako tvrde, jedinu „duhanaru“ u RS u propast.

Za sindikat fabrike veliki problem predstavlja i to što se iz Vlade RS još niko nije oglasio na apele da se pomogne ovom preduzeću, smještenom na jednoj od najatraktivnijih gradskih lokacija.

Vlada RS je pred kraj prošle godine najavljivala raskid ugovora o privatizaciji Fabrike duhana s firmom “Antonić trade” iz Laktaša, ali do toga nije došlo.

Prethodno nadležni u RS-u nisu reagovali ni na pismene zahtjeve, ni na štrajkačke proteste radnika, sve dok vlasnik laktaške firme Nebojša Antonić nije uhapšen u akciji državnih kontrolnih organa BiH koja je otkrila organizovanu kriminalnu grupu koja se bavila pranjem novca, utajama poreza i krijumčarenjem akcizne robe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik